
מי הם זכיינים, ומדוע הם אנשים שכדאי לכם להימנות בקבוצתם? מה הייחוד של זכיין על פני בעל עבודה אחר? מדוע זכיין מחזיק בעבודה כמעט הכי יציבה במשק ומבין המספקות בארץ? האם כל אחד יכול לשמש כזכיין?
זכיינים הם מקרים פרטיים של עצמאיים, למעט סייג אחד: הם יכולים למכור בשמה של רשת שיווק מפורסמת, ולא למכור בשמם-הם ולדאוג לפרסומם ויידועם באמצעות אימון עסקי ופנייה לחברות יחסי ציבור. כך, מצד אחד אין מנהל ואין סכנת פיטורין ומצד שני כנראה שתמיד תהיה עבודה, כי מי לא ירצה לבוא לסניף של ארומה, סטימצקי, צומת ספרים או טויז אר אס?
הייחוד של הזכיין על פני בעלי עבודה אחרים
בגדול כמות הדאגות שיש לו פחותה משמעותית, אם בכלל קיימת. זכיינים, בשונה מעובדים שכירים, לא חוששים כשהם רואים את המנהל במסדרון, ולא חרדים לתעסוקה שלהם. זכיינים, בשונה מעצמאיים, חרדים פחיות מהעובדה שיכולים לא לבוא לחנות ולהשית בידוד על העסק. הדבר הזה הוא סיכון שקיים גם בזכיינות אבל בסיכוי מופחת משמעותית מהסיכוי שזה יקרה בעסק עצמאי לחלוטין, שבלי אימון עסקי לא יכול להצליח ולשגשג בימינו. לכן, מפיטורין אין בכלל חשש, ומחוסר יידוע העסק החשש משמעותית מופחת ביחס לחשש המקביל של העצמאי המלא.
האם כל אחד יכול לשמש כזכיין?
כל אחד יכול להגיש מועמדות, אבל לא בהכרח להיקלט כזכיין ולקבל אישור למכור מוצרים בתחום זכיינות מהרשת שאליה הוא פנה. בדרך כלל, מנכ"לים של רשתות בוחרים את הזכיינים שלהם באמצעות סיוע מקצועי כמו זה שמוענק ב- "זכיינות ישראל". זכיינות ישראל ממיינת את המועמדים וממליצה רק על המתאימים ביותר. למשל, זכיין שמעוניין בעתיד בתחום הכתיבה וההגהה יהיה מועמד מתאים לעבוד כזכיין בחנות ספרים, וזכיין שעתיד ללמוד מוזיקה בברקלי יהיה מועמד ראוי לשמש זכיין בחנות כלי נגינה. כמובן שלא רק מועמדים כאלו ישנם, ולעתים השיקול של זכיינות ישראל יהיה דווקא מהכיוון העצמאי: למצוא מועמדים שהיו עצמאיים בעבר, ויש להם את הדרייב של ניהול עסק עצמאי ובלתי תלוי כמו בעבר, כשהפעם גלגלי העזר שנקראים "זכיינות" מסייעים לו בהבאת עבודה באופן יחסית קבוע.
זכיינים יכולים להיות אתה, את, הבן שלך אמא שלך, או כל אדם אחר שזקוק לעבודה. פנו לזכיינות ישראל!