
זכיינים הנם עובדים עצמאיים. למה הכוונה, ומדוע זה שונה ממקומות עבודה טיפוסיים? במקומות עבודה טיפוסיים, העובד נע בין קיצוניות אחת לרעותה: או שהוא לגמרי שכיר, ומעליו יש מנהל שמפקח על 100% ממה שהוא עושה, או שהוא לגמרי עצמאי והוא צריך לדאוג לכך שיהיו קונים ומתעניינים לעסק. זכיינים, אם כן, הם עובדים בתדמית, ועצמאיים בפועל. בפועל, הם רשומים כבעלי עסק עצמאי. בשל כך שהחנות שהם מנהלים לא נבנתה על ידיהם, אך המוצרים שבה נקנו על ידיהם, ההסכם הוא ששלט החנות נשאר, וניירות הדפסת החשבונית עם לוגו הרשת נשארים. כך, הקונה מבין שהוא הגיע לחנות סניף של אותה רשת, מה שיגביר את רשימת הקונים שיגיעו לחנות, מבלי שאתה בתור זכיין תצטרך לעסוק בשיווק שהיה נדרש בעסק לא ידוע שהוא לגמרי עצמאי.
מדוע זכיינים נראים כפטריות אחרי הגשם במקומות רבים בארץ?
עובדים רבים במשק הגיעו למסקנה שזו שבירת המשוואה של יוקר המחייה. המשמעות של עבודה שכירה היא חרדה מפיטורין או מחוסר שביעות רצונו של המעסיק. המשמעות של עבודה עצמאית היא הצבת אלטרנטיבה לזו שמציעים הוועדים הגדולים, שברובם מספקים למשק הישראלי את כל שנדרש. המצב הזה אינו קל, וגורם לכוח עבודה גדול להיות מוחזק כשבוי בידי קומץ מעסיקים וועדים קטן. הדרך להבטיח שגם אתם תיהנו מהעוגה, ולא רק הם, היא להיות זכיינים. בדרך זו, גם מה שמכרתם שלכם, ולא של מעסיק כזה או אחר, וגם אתם לא צריכים לעסוק בשיווק, אלא רק במכירת המוצרים למי שנכנס: כאשר לוגו החנות מתנוסס על החנות שלכם, תמיד יהיה לכם קהל, מה שלא מובן מאליו בעסק לגמרי עצמאי.
כיצד גם אתם יכולים להיות זכיינים?
פשוט פנו לפורטל "זכיינות ישראל" המחפש זכיינים חדשות לבקרים לניהול חנויות שונות המסונפות לרשתות שיווק. רשתות השיווק המזכות ימכרו לכם את זיכיון אם נמצאתם מתאימים לתפקיד, ואתם תמצאו את עצמכם עם חנות המלאה במוצרים שקניתם במסגרת הזיכיון. מאותו רגע, אתם עצמאיים, וחשופים ללקוחות רבים שיתרמו לפרנסה שלכם בנקל. כמובן ש- "זכיינות ישראל" מעמידה לרשותכם גם צוות יועצים כלכליים ומשפטיים שונים עמם ניתן להתייעץ בכל שלב בתהליך זכיינות.