כידוע, זכיינות היא מילת קסם שרבים היו רוצים לעבוד על פיה. הזכיינות היא מקרה פרטי של עסק עצמאי, אבל כזה שמרוויחים בו בלי לעשות פעילויות שיווק ואימון עסקי קשות ומתישות. כיצד זה קורה? משום שבשונה מעסק עצמאי שהוא 100% עצמאי, אף אחד לא שם לכם מקלות בגלגלים, לא בכוונה ולא בטעות. כאשר העסק הוא גם עצמאי וגם חדש, בישראל זה מצב דיי גרוע: אדם מגיע, רואה מודעת דרושים או מקבל מצסרון שדרושה חברה או חנות למכירה וביצוע פרויקטים, והוא מציע את עצמו. מגיעים אנשים שקוראים לעצמם "ממליצים" או "אנשי תרבות" או "יודעי דבר" וממליצים על אנשי שלומם, שהם לרוב בעלי עסקים יותר מפורסמים וידועים. התוצאה עגומה לא רק לך, כבעל עסק חדש, אלא גם ללקוח הפוטנציאלי שלך, שעשוי היה לקבל ממך עבודה טובה יותר. זכיינות שמה סוף לתופעה הזו, ומציבה את המקצועיות בראש הרשימה. במצב של זכיינות, אף אחד לא יכול להמליץ על "מישהו ידוע מכם" לביצוע העבודה, כי אתם "הידועים": בזכיינות החנות שלכם מחזיקה באישור – שילוט של חנות ידועה ומפורסמת. לכן, מה שיקבע הוא אך ורק איכות העבודה ולא "עד כמה אתם ידועים". היום להפוך לבעלים של זכיינות זאת משימה פשוטה מתמיד שלא בהכרח תאלץ אתכם לרוקן את הכיסים אך תתן לכם מקצוע מעניין ומשתלם במיוחד.
כיצד נעשים בעלי זכיינות?
על מנת להפוך להיות בעלי זכיינות, אתם מוזמנים להיכנס לפורטל "זכיינות ישראל" ולהירשם כמועמדים. מועמדותכם תישקל, ותועבר לחנויות זכייניות רלוונטיות לתחומכם. המועמדים שיתקבלו יוכלו לקנות בכספם תכולה של חנות זכיינית ולנהל אותה, עם השלטים המקוריים של החנות נשארים על מפתן הכניסה.
כיצד מומלץ להתנהל כאשר אתם בזכיינות?
ראשית כל, לבצע חפיפה עם הזכיין הקודם, ואם אין זכיין קודם, ללמוד היטב את השטח בו אתם עומדים לעבוד והאם האפשרות של זכיינות למכירה כדאית, בדיקה של: מי קהל היעד, אלו מאכלים/מותגים/מתנות וכד' הם נוהגים בדרך כלל לצרוך? מה הסיכוי שמותג מסוים יימכר פחות באותה חנות באותו אזור? כיצד מומלץ להתנהל עם המלאי בהתאם למסקנות? את כל אלו ניתן לשאול הן את המנכ"לים של הרשת המזכה והן את המומחים של זכיינות ישראל, וכפי שכל אתר רוצה להצליח במהלך כך גם כל זכיין רוצה להגדיל את הסיכויים לקבל החלטות נכונות במסגרת עבודת זכיינות.